Feng Šuej - zpět na  úvod

Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Výpočet ming kua???  (Přečteno 453 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« kdy: 03.01.2012, 07:47:04 »

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz.
Omlouvám se, ale neuvedu zde přesné vzorce pro výpočet Ming Kua, které mám od svého učitele. Jsou věci, které se prostě "nedávají na internet".

Ale prošel jsem si několik WWW stránek různých škol Feng Shui (tradičních) a při různých zadáních mi vždy všude vyšlo stejné číslo Ming Kua. Zkusil jsem i "ruční" přepočítávání a vždy to vychází stejně. Takže u různých škol nevidím rozdíl, pokud se jedná o tradiční školy (i když samozřejmě často mají odlišný postup - vzorec - jak dojít k výslednému číslu Ming Kua).

Postup výpočtu by měl být vždy odlišný pro muže a ženu a stejně tak i pro období před rokem 2000 a po tomto roce. Tedy vzorec by měl být pokaždé jiný.

Obecně se dá říci, že období před 4.2. spadá do předchozího kalendářního roku.

Zdenekk

Pokud Vás Feng Shui skutečně zajímá, doporučuji, místo studia hromady knih, si najít učitele, kterému budete věřit (nejlépe na základě osobních referencí) a začít u něj studovat.

Pozn.
Z nějakého důvodu se mi nechce zobrazit původní text dotazu, proto jej sem připíchnu.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o pomoc s výpočtem osobního čísla. Prostudovala jsem hromadu knih a prošla na webu co se dalo, ale našla jsem x metod na výpočet ming kua, přičemž vždy číslo vychází jinak a neshoduje se ani s tím, co počítá Váš online kalkulátor.
Bylo by možné se dozvědět postup výpočtu pro muže a ženy před a po roku 2000, plus se zohledněním data narozením před a po 4.2.? Pokud jsem to správně pochopila, tak jsou tyto informace pro výpočet důležité, ale někde se počítá čistě součet číslic data narození a odečítá od 10 nebo přičítá k 5, někde se bere jen poslední dvojčíslí roku narození a pak se jaksi dělí devítkou a číslo kua je vlastně zbytek, který zůstane....
Moc by mi pomohlo znát postup, který používáte ve Vašem kalkulátoru.
Každopádně díky moc za tyto webovky, jsou plné vynikajících informací. Jana S.

« Poslední změna: 03.01.2012, 07:53:47 od zdenekk » Zaznamenáno
janes79
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 03.01.2012, 08:42:46 »

Já jsem právě už absolvovala 4 stupně feng shui, ale zřejmě to pro mě nebyl ten pravý učitel, protože se tam osobní čísla neřešila vůbec a byla to spíš škola s takovým tím esoterickým přístupem a hodně intuitivní bez podložení výpočty, řešení příznivých směrů atd. Mluvila jsem se známou, která studuje v Praze českou školu FS, která bych myslela je docela obsáhlá a prestižní a jejich lektor uvádí výpočet tak, že se sečtou číslice v celém datu narození, posčítá se to na ´jednu číslici a u žen se přičte k výsledku pětka, u mužů se výsledek odečítá od 10. Mám pocit, že výpočet pro ženy by mi u vás seděl, ale u těch mužských čísel se nemůžu dopočítat ničeho.
Bohužel jsem z menšího města a teď hodně pracovně vytížená, mám malé mimčo, takže jezdit na kurzy např. do Prahy je pro mě absolutně nereálné Smutek. Snažím se dohledat možnosti dálkového studia korespondenční formou,a le to nejspíš pro FS není možné....takže knihy mi aktuálně vycházejí jako jediná možnost a spíš mě překvapuje, nakolik se výklady liší a jak jsou některé materiály napsány vyloženě povrchně.

Jana S.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
Tisk
Skočit na: