Feng Šuej - zpět na  úvod

Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Slepá ulice  (Přečteno 1329 krát)
0 uživatelů a 4 Hostů prohlíží toto téma.
vanetta
Nováček
*

Zobrazit profil
« kdy: 01.10.2011, 21:13:29 »

Dobrý večer,

ráda bych se zeptala, zda mi někdo muže poradit s probleme slepe ulice ve ktere bydlime. Četla jsem, že ve slepých ulicích je málo energie a aby se přivábila, má se nainstalovat krmítko pro ptáčky. Ale kam??? Přímo ke vchodu domu? Přístupová cesta k našemu domu je ještě k tomu cizim pozemkem, náš začíná až naším plotem.
Dále se chci zeptat, co mohu udělat při potížích se sousedem, Je to hodne negativni člověk a jelikož máme dvojdomek, sousedíme s ním zdí. Tato zed je na SZ.

Děkuji mnohokrát za rady   Denisa
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 02.10.2011, 10:15:22 »

Dobrý den,
slepá ulice je skutečně problémem. Otázkou je, kde v ní bydlíte. Nejhorší místo je na konci slepé ulice, kdy cesta míří proti Vašemu domu. Celkově se situace zhoršuje od počátku slepé ulice směrem k jejímu konci.
Článek, vztahující se k tomuto tématu, najdete zde - http://www.fengsuej.com/co-delat-kdyz-zijete-ve-slepe-ulicce/.
Pokud jde o krmítko pro ptáky, tak tuto radu jsem nikdy od svého učitele neslyšel. Proto nemohu posoudit.

Negativní soused. Zde je jedním z možných řešení natřít modrou barvou zeď, která je se sousedem společná. Ale k rozhodnutí, jestli je toto řešení u Vás možné, by bylo potřeba určit kompletní rozbor Létajících Hvězd Vašeho domu a také znát Vaše Ming Kua. Modrá barva totiž posiluje prvek Vody a není možné ji umístit bez rozmyslu kamkoliv v domě. Pokud se sousedem máte společnou zeď Vaší ložnice, tak na toto řešení rovnou zapomeňte.

Zdenekk
Zaznamenáno
vanetta
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02.10.2011, 12:19:32 »

Dobrý den
moc děkuji za rady. Bydlíme až na konci slepe ulice ale vchod nemíří přímo na cestu, je z boku. Ze vchodu koukáme na naši garáž. Přemýšlela jsem koupit zrcátko Ba gua, mohu ho umístit nad dveře verandy ktera směřuje na garáž?
Jinak četla jsem článek o slepých uličkách. Zděná zed u nás nelze. Máme vstupni plot mame ted nově udělany dřeveny vysoky 1.80m k vuli psovi. Jelikož máme velkeho hlidaciho psa ktery je stale venku, nemužeme umístit ani fontanu ani jezirko. Myslíte, že ybch mohla nahoru na plot připevnit větrníky? Jestli by to mělo nějaky efekt.Chceme se co nejdříve přestěhovata nedaří se nam. Bylo nám řečeno, že je problem nejspíš v sousedovi, proto bychom potřebovali nějkou ochranu proti němu. Dali jsme do severni části želvičky, kaktus. Myslíte, že by pomohlo ještě něco jineho? A k te ložnici, ložnici nemáme vubec, spíme v obyvaku na protější stěně s tím sousedem. Jinou možnost nemáme. Škoda že jsem nevěděla dřív jaké jsou problémy se slepými ulicemi. Necítím se tu vubec dobře a dum ne a ne prodat, přitom je na jinak pěkném místě, dum po rekonstrukci.

Děkuji 
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03.10.2011, 09:06:41 »

Dobrý den,
zrcátko Bagua rozhodně použijte. I ve Vašem případě, kdy vchod směřuje na garáž.

Kaktus bych odstranil, protože vytváří "jedovaté šípy", které působí ve Vašem prostoru.

Jako obrana proti "škodlivým vlivům" se ještě používají červené sošky Buddhy, ale ty se dávají do místnosti, která směřuje okny ke zdroji "škodlivin".

Je mi jasné, že Vaše situace je složitá. Dům ve slepé uličce se prodává skutečně špatně právě kvůli pocitům, které v lidech vytváří a navíc v současné situaci, kdy je prodej nemovitostí v propadu.

Zdenekk
Zaznamenáno
vanetta
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03.10.2011, 11:08:10 »

Dobrý den pane Zdenku,

moc Vám děkuji za rady. Ty červene sošky u nas asi nepřicházejí v uvahu, protože nemáme okno naproti škodlivym vlivum. Ty mame za zdi. Máme dovjdomek, sousedime zdi a škodlive vlivy jdou odtamtud. Do oken si tudíž nevidime. Mam na teto stěně ty želvičky, jen nevim jak by měli byt umístěne??? Krunýřem k sousedovi, hlavou k nam nebo je to jedno? Na okne mam aloe vera a na lednici vanočni kaktus. To ale tam jde uplne krasne ale je to brane asi taky jako kaktus ne? Mame kuchyn propojenou s obyvakem ve kterem i spime. Nechtěla bych udělat nějakou chybu. A v obyvaku mam taky ještě anděly. Můžete mi prosim ještě jednou odpovědět na tyto otazky?
Až se budem stěhovat do noveho domu(doufam že jednou to vyjde) určite si necham udelat rozbor domu.

Moc Vám děkuji a obdivuji Vaše umění
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04.10.2011, 09:56:18 »

Dobrý den,
dobré informace o využití Želvy ve Feng Sgui najdete
http://fengshui.about.com/od/faq/f/turtlefengshui.htm
Celkově - Želva má za úkol chránit zadní stranu domu. Proto, pokud sousedíte se sousedem boční stěnou, není Vám příliš platná.
Pro ochranu domova bych ve Vašem případě nejspíš použil Chi Lin nebo psy Fu.
Něco o nich i s obrázky:
http://fengshui.about.com/od/fengshuicures/ig/Chi-Lin/
http://fengshui.about.com/od/fengshuigoodluckcures/ig/Feng-Shui-Fu-Dogs/
Vánoční kaktus - svými ostrými špičkami působí jako každý jiný kaktus.
Propojení obýváku, kuchyně a místa na spaní také není příliš ideální. Každé z těchto míst by mělo mít jinou energii - především kuchyně a ložnice nejsou kompatibilní.
Andělé v obýváku - to asi nemá nic společného s Feng Shui?

Hodně štěstí
Zdenekk
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
Tisk
Skočit na: