Feng Šuej - zpět na  úvod

Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Chybějící sektor  (Přečteno 2697 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« kdy: 12.07.2010, 13:24:34 »

Dobry den,
prestehovala jsem se do noveho bytu a tady zcela chybi jihozapadni sektor pro vztahy. jelikoz jsem bez partnera, tak mne to moc netesi.
Chtela bych se zeptat ,jaka napravna opatreni mohu ve svem byte udelat .
Jen pro zakladni informaci:
Vchod-sever, obyvak sever aseverozapad, kuchyn -severovychod, koupelna vychod, loznice -jihovychod, druhy pokoj -polovina jih, polovina stred,druha koupelna a pradelna stred,pracovna zapad.
Mnohokrat dekuji
Emili
(dotaz přišel mailem - zdenekk)
« Poslední změna: 12.07.2010, 13:27:23 od zdenekk » Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 12.07.2010, 13:26:47 »

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz.
Předpokládám, že Váš dotaz vychází z jiné školy Feng Shui než jsou ty, kterým se věnuji já, protože neznám něco jako půl místnosti jeden sektor a druhá polovina místnosti jiný sektor.
Ale pokusím se Vám poradit, i když má rada bude vycházet ze škol, kterým se věnuji.
I když v bytě chybí některý sektor, můžete určit oblast, která tomuto odpovídá a posílit ji, i když není fyzicky přítomna. Do rohu (či ke stěně) ložnice, která směřuje Vaším požadovaným směrem, umístěte nějaký posilovač pro vztahy.

Nebo můžete podle Ming Kua (jeho výpočet si můžete udělat na těchto www stránkách) zjistit, který směr je vhodný pro vztahy ve Vašem případě. A tímto směrem nasměrovat postel v ložnici nebo směr, kterým sedáváte (a díváte se)u jídelního stolu.
Tak podpoříte oblast vztahů, i když fyzicky tento sektor v bytě chybí.
Tato rada vychází ze školy Ba Zhai.
Zdenekk
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03.08.2010, 19:21:56 »

Dobry den.
Dekuji za bleskovou odpoved, uprimne receno jsem tak rychle jsem ji ani necekala ..
Ja jsem se  trochu zajimala o tohle vedeni asi pred dvouma rokama, nakoupila jsem si knihy , cetla par veci na internete, ale o napravach se nikde moc nepise...Ziju v americe a chtela jsem se venovat interierum a spojit to s touhle zajimavou vedou.V zivote nastava spousta zmen a ja se ubiram jinym smerem...
Feng Shui , kterym jsem se zabyvala a ktere je tady propagovano  je s pouzitim kompasu . To vase je takzvane Evropske, ale vlastne protoze vchodove dvere jsou smerovany na sever a taky dvere do pokoju, takze vysledek je stejny. Tema polovinama mistnosti je opravdu vyjadreni neprofesionalni .. Ja si delala rozdeleni celeho planu bytu...to proto jsem dosla k zaveru, ze mi zde chybi cast pro vztahy.
Dekuji za vase rady a je pro mne utesujici, ze mohu tenhle nedostatek napravovat v ostatnich mistnostech.
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03.08.2010, 19:22:38 »

Dobry den,
vzhledem k tomu, ze jste v zamori, tak budu taky psat bez diakritiky, nevim, jestli se vam zobrazuje korektne.

Feng Shui, ktere jsem studoval a pouzivam neni Evropske :-)) (Timto tvrzenim bych asi sveho cinskeho ucitele dost rozlobil :-))
V Cine existuje mnoho skol.
Zakladni typ, ktery pouzivam, je Feng Shui Flying Stars - tedy typ, ktery vyuziva kompas pro presne urceni.
Ale k rozboru potrebuje nejen info, ze vsup je na sever, ale presny uhel smerovani dveri a take datum nastehovani se do bytu. Vychazi z predpokladu, ze energie se meni se smerem a v case.
Vzhledem k tomu, ze ve Vasem dotazu tyto informace nebyly, musel jsem pouzit jinou tradicni skolu Ba Zhai, ktera vychazi z individuality cloveka, tedy podle jeho data narozeni urcuje jeho konkretni prospesne a skodlive smery a podle toho navrhuje rozlozeni bytu a jeho upravy.

Predpoladam, ze skola Feng Shui, ze ktere vychazi Vas posudek o nepritomnosti sektoru partnerstvi, je Black Sect Tantric Buddhist Feng Shui School.  Nebo nektera z verzi skoly Ba Zhai :-))

Myslim, ze lepsi nez koupit knihy je najit si ucitele, ktery Vam vysvetli i zpusoby napravy, posilovani a oslabovani, protoze to potrebuje clovek vzdy. Idealni prostor ve vsech smerech neexistuje.

Ale konkretne k Vasemu problemu.
Najdete si podle Ming Kua Vas vhodny smer pro vztahy (partnerstvi), coz je treti z prospesnych smeru. A ten se snazte podporit tak, jak jsem psal v minulem mailu.
Jsou i dalsi zpusoby, ale pro ty je potreba vedet, jak jsou v byte rozlozeny Flying Stars.

Zdenekk
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03.08.2010, 19:23:12 »

Tak koukam, ze o Feng Suej vim velmi skromne , mozna jsem se jako samouk dostudovala nejakych zakladu ,ale z toho co jste mi tady posal jsem udelala zaver ,ze se vice o mych znalostech radeji zminovat nebudu.
Jak jsem uvedla , to co jsem si precetla ja asi me informace zkresluji a pravda je , ze vim, ze je nekolik druhu uceni,ale nezajimala jsem se o detajly. Omlouvam se za sve nevedomosti a netroufam si urazit ani vas a ani mistra,, ktereho skolu jste studoval. Tedy se vsi uctou obdivuji kazdou informaci a radu , ktere celym srdcem duveruji a citim,ze je spravna.

Do bytu jsem se stehovala 12 cervna ( na moje narozeniny)Dvere jsou orientovany presne uprostred planu bytu v severnim sektoru.asi 7 stupnu podle planu bytu, nebo  sektor planu obyvaciho pokoje asi 22 stupen.
Moje datum narozeni je 12.6.1963, bydlim se svym synem 29.4.1998.
Podle mych vypoctu moje cislo kua je 5 , Dany ma 2 , tedy pro oba patrime do skupiny zapadni , priznive sektory jsou zapad, jihozapad, severozapad, severovychod. Pro mne je element voda, muj syn zeme..Uprimne receno venovala jsem se tomu nekolik let zpatky a teprve ted jsem se k tomu vratila a tyhle informace mam ze svych zapisku, ale abych jim rozumela musela bych se je znovu ucit.Ale jsem si jista ,ze jsou spravne.
Nevim co to znamena" jak jsou rozlozeny v byte letajici hvezdy.."
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03.08.2010, 19:23:59 »

Dobrý den,
nebojte, rozhodně jsem se neurazil :-)), to bych Vám ani neodepisoval.

Najeďte si na http://www.fengsuej.com/online-nastroje/vypocet-ming-kua/
Tam si spočítáte Ming Kua. Podle Vašeho data narození, které jste mi napsala, mi také vyšlo Vaše číslo 5, ale to není Voda, nýbrž element Země.
V tom případě je pro Vás dobrým směrem pro partnerství Západ. V tabulce je ta oblast označena Vztahy - Láska.
Proto se snažte orientovat postel i stůl, jak jsem psal dříve, právě směrem na Západ.

Pokud jde o orientaci dveří, tak tam je to potřeba určit přesně. Na to se právě používá onen velký kompas Lo-pan, protože v některých momentech je rozhodující kažého půl stupně.
Zaznamenáno
zdenekk
Administrátor
Plný člen

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03.08.2010, 19:24:33 »

No, tak tedy nevim, kde jsem prisla k tomu elementu voda..mozna jsem to zamnenila s nekterym rodinnym prislusnikem.
Ta vase tabulka je perfektni , moc dekuji za odkaz.
Postel na zapad mit nemuzu, jsou tam dvere do satny, jedina stena, kde postel muze byt je vychod, tedy presne uprostred vychodni steny, jinde je okno, nebo dvere.Stul je taky tesne na vichodni stene, tak neni mozne sedet timto smerem a dokonce jsem si vsimla, ze ani jedna mistnost v tomhle byte na zapadni strane nema prostor ,ktery bych mohla nejak vyuzit..snad jen obrazkem mezi okny, nebo krystalem , nevim...Zitra zajdu do knihovny a pokusim se najit nejake informace..
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
Tisk
Skočit na: